Vil du være god til at styre dine projekter eller til at lede dine projekter?

En gruppe mennesker engageret i et ledelsesmøde, der diskuterer organisationsudviklingsstrategier.

Udgivet:

Opdateret:

Hvis du overvejer at tage en projektlederuddannelse eller er ansvarlig for indkøb af projektlederuddannelser til din organisation, så skal du være opmærksom på, at der er forskel på, hvad projektlederuddannelser indeholder.
Den kendte Prince2 er ikke en projektlederuddannelse. Prince2 er en projektstyringsmodel. En god projektstyringsmodel, men Prince2 har ikke noget med projektLEDELSE at gøre.

Hvad er en projektstyringsmodel? Det er en model, der skal sikre de rigtige beslutninger på de rigtige tidspunkter – og ud fra det rigtige grundlag. Prince2 handler altså om roller, brug af businesscases, faseskift, afrapportering osv.
Arbejder din virksomhed ud fra Prince2, kan uddannelse i brug af modellen og de forskellige PrInce2 begreber være vigtigt. Men hvis I ikke organiserer jeres projekter ud fra Prince2 – eller hvis du i stedet ønsker at arbejde med ledelsesdelen af projektledelse, så skal I kigge andre steder hen.

Find i stedet en projektlederuddannelse, der har fokus på ledelse og samarbejde og hvor deltagerne undervejs arbejder med egne ledelsesmæssige udfordringer – altså projektlederuddannelser, der har fokus på ”Det personlige projektlederskab”.

I Promentum beskæftiger vi os med ledelsesdelen.

Læs mere om vores projektlederuddannelse