Det skal du være opmærksom på, når du vælger din regenerative lederuddannelse

hjælpe til valg af den rigtige regenerative lederuddannelse

Udgivet:

Opdateret:

Står du og overvejer at tage en uddannelse i regenerativ ledelse? Så skal du være opmærksom på, at der er to retninger inden for det regenerative. Det kan være klogt at orientere sig i dem begge, inden du vælger din regenerative lederuddannelse:

  1. En naturromantisk tilgang
  2. En samfundskulturel tilgang

(Begreberne er hentet fra filosofien.)

Jeg vil forsøge at hjælpe dig med valget, ved at folde de to retninger en smule ud.

Den naturromantiske tilgang til det regenerative

Den naturromantiske tilgang inden for regenerativ ledelse har fokus på at genforbinde deltagerne med naturen og skabe en større forståelse og bevidsthed om mennesket som en forbundet del af naturens og planetens samlede økosystemer.

Inden for denne tilgang arbejder man typisk med ro, balance, årstidernes rytme og kendetegn, deltagernes spirituelle liv samt med menneskeskabte udfordringer i forhold til miljøet som følge af menneskets adskillelse fra naturen.

På lederuddannelser med den naturromantiske tilgang er der derfor fokus på den enkelte leders genforbindelse til naturen. Her arbejdes der ofte med lederne ude i naturen.

Den samfundskulturelle tilgang til det regenerative

Den samfundskulturelle tilgang inden for regenerativ ledelse og organisationsudvikling har fokus på at skabe regenerative økosystemer i en samfundsmæssig eller organisatorisk kontekst.

Der er således ikke samme fokus på at genforbinde den enkelte leder til naturen. Derimod er fokus på ledernes muligheder for at indarbejde naturens regenerative principper i deres organisationers økosystemer samt træne ledernes evner til at lede efter disse principper.

Men de to retninger arbejder mod samme mål

De to retninger kan umiddelbart fremstå meget forskellige, men de arbejder mod samme mål. Begge retninger mener, at regenerativ ledelse handler om at skabe forudsætninger for liv og for, at livet kan udvikle og udfolde sig.

Begge retninger er også optaget af at skabe forbundethed og dermed skabe mennesker og organisationer, der ser sig som en del af de omkringliggende økosystemer og tager ansvar for deres bidrag i verden.

Så hvad vil du have ud af din regenerative lederuddannelse?

Om du skal vælge en uddannelse i regenerativ ledelse inden for den naturromantiske eller den samfundskulturelle retning, afhænger af, hvad du ønsker at opnå med din uddannelse.

Når du skal afklare dette, kan det være relevant at stille dig selv nogle af følgende spørgsmål:

  • Er det en personlig og spirituel udviklingsrejse, jeg ønsker?
  • Har jeg behov for at finde ro og balance og opnå en større regenerativ bevidsthed?
  • Hvordan skaber jeg balance i mit lederliv?
  • Hvordan opnår jeg en større grad af forbundethed med naturen?
  • Hvordan bliver jeg medskaber af et globalt samfund, der bygger på et regenerativt mindset?

Hvis du kan genkende dig selv i disse spørgsmål, vil mit bud være, at du skal vælge en uddannelse inden for den naturromantiske retning.

Hvis dine spørgsmål i stedet lyder:

  • Hvordan ser en regenerativ organisation ud i hverdagen?
  • Hvad betyder regenerativ ledelse i praksis?
  • Hvordan kan jeg som leder påvirke min organisation i en mere regenerativ retning?
  • Hvordan designer jeg regenerative organisatoriske lommer ud fra regenerative principper?

Så er det nok mere relevant at tilmelde dig en lederuddannelse inden for den samfundskulturelle retning.

Husk at være opmærksom på disse retninger, når du vælger din regenerative lederuddannelse

Heldigvis er det ret nemt at aflæse retningen i udbydernes forskellige uddannelsesbeskrivelser.

Uanset om du vælger den ene eller den anden retning inden for det regenerative, ønsker jeg dig velkommen i den regenerative bevægelse.

Og under alle omstændigheder er det godt, at du tager en uddannelse i det regenerative – for der er i den grad brug for regenerative ledere.

Du kan læse om Promentums 1-årige lederuddannelse med certificering i Regenerativ ledelse her

Hvad er en regenerativ organisation? - En introduktion til en ny måde at organisere på Forestil dig en organisation, der ikke bare fokuserer på at
I denne artikel vil jeg gennemgå konceptet re-leaning, der er en af de metoder, vi anvender i Promentum til at genforvilde og genskabe livet i
Forsiden af en bog om regenerativ læring.
Promentums Mikkel Flod Storgaard har udformet 11 læringspointer fra vores arbejde med at udvikle og implementere frisættende og regenerative organisationer. Læringspointerne har følgende overskrifter: Læs
frisættende og regenerative organisationer