Case: Regenerativ tilgang gav større fokus på professionalisme, faglig udvikling og det væsentlige

af Kasper Nøraa | okt 2, 2023 | Case

Problem

Hos en kommunal tandpleje havde man store ambitioner om at arbejde mere strategisk og mere nært. Fokus skulle være på professionalisme, faglig udvikling og værdighed. Der blev udarbejdet proces- og projektplaner for at finde ud af, hvilke rækkefølger indsatserne skulle komme i. Men det var en udfordring at arbejde med ét stort spørgsmål ad gangen, da der kun var mentale ressourcer og opmærksomhedsenergi til så og så meget. Der blev udarbejdet flere modeller, men det vedblev at være utilfredsstillende, som om den rette rækkefølge aldrig kunne materialisere sig. Hvordan udfoldede dette sig via en regenerativ tilgang?

Løsning via regenerativ tilgang

Promentums løsning var gennem workshops, samtaler og supervision at hjælpe medarbejderne med at indse, at der ikke er nogen rækkefølge; der er kun “det hele på én gang”. Der blev anvendt en regenerativ tilgang, hvor teori og praksis i nogen udstrækning faldt sammen. Dette betød, at man arbejdede med alle temaer på én gang gennem workshops, samtaler og supervision, med alle dagsordener i bevægelse hver gang. Man reflekterede og justerede løbende indsatsen baseret på effekterne og betydningen af hvert område. Der blev også lagt vægt på at bringe forskellige betragtemåder ind og arbejde med dem, der allerede var til stede.

Udbytte

Ved at arbejde regenerativt efter forskriften “det hele på én gang” blev det muligt at samle sig om det væsentlige. Derudover begyndte de at sprede eksperimenter, opmærksomheder og justerede handlinger ud i mange retninger for derefter at samle dem igen og se på virkningen. Den regenerative tilgang, metoden, gjorde det muligt at arbejde nært og strategisk med et samlet fokus på professionalisme, faglig udvikling og værdighed. Det gav en dybere forståelse og refleksion over behov og prioriteringer, hvilket førte til mere integreret og hensigtsmæssig udvikling og vækst hos tandplejen.

Nysgerrig efter mere viden om den regenerative tilgang? Så lyt med her!