Viden

fra os til dig

Organisationsudvikling der rykker

Anette Kristensen

Tredje Natur - udvikling

Ledelsen er glade, medarbejderne kan ikke få armene ned. Begge synes de har fået rigtig meget for pengene. Kompetenceudviklingen foregår som en del af hverdagen – stjæler ikke kursustid fra de daglige opgaver – og giver øjeblikkeligt synlige og brugbare resultater i de projekter, der er gang i her og nu.

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Ikke desto mindre har det været scenariet for arkitektkontoret Tredje Natur. Siden marts har jeg haft fornøjelsen af at besøge dem et par gange om ugen i deres dejlige lyse lokaler i en baggård på Nørrebro.

Kompetenceudvikling på en ny måde

Forløbet hos Tredje Natur har indeholdt

1. Forventningsafstemning:
En kort individuel snak med alle medarbejdere om, hvad de forventede af forløbet – både ift. udvikling af sig selv og kulturen på tegnestuen.

2. Individuel læringsplan:
Alle medarbejdere har taget aktivt stilling til, hvad de ønskede at få ud af forløbet via en individuel læringsplan. Til dette kunne de bruge mig som sparringspartner.

3. Ugentlig workshop:Tredje Natur - projektledelse
Vi mødes til workshop en gang om ugen – af en halv eller hel dags varighed. Emnerne på workshoppen er dels klassiske projektstyringsværktøjer, dels diverse metoder til at forbedre samarbejdet internt og eksternt. Kun få emner har været fastlagt på forhånd. Resten er udviklet i takt med at jeg har lært Tredje Natur og medarbejderne at kende. På denne måde har vi løbende kunnet tilpasse og skræddersy indholdet på workshops til lige netop Tredje Naturs medarbejdere. Undervejs i alle workshops arbejder medarbejderne sammen ift. deres nuværende projekter og med de problemstillinger, der er relevante lige her og nu.

4. Løbende sparring:
Introduktion og øvelse af nye metodikker med den enkelte medarbejder, coaching ift. individuelle læringsmål, ekspertbistand og sparring på aktuelle problemstillinger og procesfacilitering af mindre seancer (eks. evaluering af samarbejde, interessentanalyse etc.)

Udbyttet er

Når vores samarbejde slutter til sommerferien, har alle medarbejdere gennemgået en projektlederuddannelse på otte dage og afsluttet med eksamen. De har derfor en fælles værktøjskasse at trække på, når de skal strukturere deres samarbejde. Vi har blandt andet udviklet en mini-projekthåndbog undervejs i forløbet.

Tredje Natur - organisationsudvikling

Vi har haft fokus på teambuilding, fordi Tredje Natur er en virksomhed i stor vækst. De har derfor fået en bedre og stærkere samarbejdskultur. Resultatet er, at projekterne bliver gennemført mere effektivt end tidligere.

”Jeg har fået et bedre overblik over hvor jeg er – og hvad de næste skridt er. Fra at være en nysgerrig og kreativ dreng, er jeg nu blevet en rigtig arkitekt, der har fået en øget bevidsthed om det, der sker omkring mig – og hvad der skal til for at få tingene til at ske”, siger Thomas Hobbs der er kontorets australske islæt.

Hvordan kan det overføres til din organisation?

Du kan i din organisation få et lignende forløb, som er tilpasset til jeres behov. I Promentum er vi et hold af konsulenter med forskellige kompetencer. Vi tror på, at man lærer bedst, mens man arbejder. Og vi planlægger derfor forløb efter netop jeres behov, uanset om I har brug for projektledelse, lederudvikling, hverdagsinnovation eller noget fjerde.

Alt ovenstående har kostet Tredje Natur nogenlunde det samme som en klassisk projektlederuddannelse koster at gennemføre i en virksomhed, hvis man vil have 15-20 medarbejdere på holdet. Resultaterne er dog mærkbart anderledes, fordi det er hele firmaet, der deltager i processen – og fordi de konstant arbejder med i fællesskab at integrere de nye metoder i den eksisterende hverdag.

Administrerende direktør Malene Krüger siger om forløbet: ”Forløbet er som skabt til Tredje Natur, fordi det kobler det intuitive arkitektoniske drive med den systematiske projektledertilgang med et særligt fokus på kommunikation og samarbejde. Når du møder en af vores medarbejdere ude i felten møder du en ambassadør for kontoret. Vi vil gerne være eksponenter for en særlig samskabelseskultur med høj faglighed, begejstring og transparent projektledelse”.

 

Er du nysgerrig efter at vide mere om organisationsudvikling, der rykker, så kontakt Anette Kristensen.

Vil du vide mere om Tredje Natur, så tjek dem og nogle af deres seje projekter her: www.tredjenatur.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tredje Natur - udvikling