Links fra event om effektiv organisations- og kompetenceudvikling

Andreas Lindemann / al@promentum.dk

Her er præsentationen og videoen, der blev vist på vores gå-hjem-møde fredag den 8. januar 2016.

Længere nede på siden finder du desuden links til tidligere blogindlæg og cases, der beskriver vores erfaringer og gode råd, der kan være en inspiration til at komme i gang med effektiv organisations- og kompetenceudvikling i din organisation.

Præsentation

Præsentation fra gå-hjem-møde 8. januar 2016 (pdf)


Blogindlæg:

Gode råd til effektiv organisations- og kompetenceudvikling

Sparring

Sådan kommer du i gang:

  1. Definer udfordringerne og afgræns dem herefter. Der kan være mange relevante udfordringer at tage fat på – det er vigtigt at få prioriteret dem indledningsvis for at skabe fokus.
  2. Udvælg deltagerne. Hvem skal udvikles for at skabe en forandring i organisationen? Er det alle medarbejdere i en afdeling eller udvalgte? Og hvem beslutter deltagerkredsen?
  3. Sørg for opbakning til forløbet blandt relevante ledere – og fortæl historien hurtigst muligt til alle direkte og indirekte berørte.

Læs blogindlægget: Gode råd til effektiv organisations- og komptenceudvikling


Case:

Fra ny viden til ny adfærd

Viden_kompetencer

Hvem har ikke prøvet at komme hjem fra et spændende kursus og være beriget og inspireret af ny viden. Fuld af idéer og tanker om, hvordan opgaver kan løses anderledes og med større effekt. Og så rammer hverdagen på kontoret. Vante arbejdsgange. Selvom hovedet er fyldt af alt det nye, så er det svært at tage i brug. Specielt når udfordringerne rammer og presset stiger. Så griber mange af os efter det velkendte. Og efter et stykke tid er den nye viden glemt og alt er ved det gamle.

Læs hvordan, vi har arbejdet med at skabe en ændret adfærd i Region Sjælland


Case:

Organisationsudvikling der rykker

Laeringsloopet
Tredje Natur - udvikling

Ledelsen er glade, medarbejderne kan ikke få armene ned. Begge synes de har fået rigtig meget for pengene. Kompetenceudviklingen foregår som en del af hverdagen – stjæler ikke kursustid fra de daglige opgaver – og giver øjeblikkeligt synlige og brugbare resultater i de projekter, der er gang i her og nu.

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Ikke desto mindre har det været scenariet for arkitektkontoret Tredje Natur. Siden marts har Anette Kristensen haft fornøjelsen af at besøge dem et par gange om ugen i deres dejlige lyse lokaler i en baggård på Nørrebro.

 


Den største udfordring ved at sende medarbejdere på kurser og uddannelser er ofte, at få den nye viden ordentligt implementeret i hverdagen bagefter. Simpelthen, at få det lærte transformeret om til reelle kompetencer – til handlinger i hverdagen.I Promentum insisterer vi på at skabe så meget effekt som muligt, når vi underviser.

Læs om læringsloopet


Få hverdagstræning på abonnement

Har du ikke selv mulighed for konstant at kompetence- og videreudvikle i din organisation, så tilbyder Promentum en abonnementsordning, hvor nogle af Danmarks dygtigste konsulenter bliver en fast samarbejdspartner i jeres hverdag. Og du undgår at bruge en masse midler og energi på forskellige kurser, uden at du får den ønskede effekt i hverdagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *