Forandringsledelse og implementeringsplan


Modul 2: 

På modul 1 blev første skridt taget til en implementeringsplan. Dette modul bygger videre på det arbejde. Når der arbejdes med implementering er det essentielt, at den konkrete adfærdsændring, man ønsker med projektet, gøres helt skarp.

Vi vil derfor først formulere de skarpe adfærdsmål for de enkelte projekter. Med udgangspunkt i konkrete adfærdsmål, skal der herefter lægges en konkret implementeringsplan. For at gøre det inspireres vi af forskellige tilgange til forandringsledelse og måder at anskue sin organisation på og tager det bedste fra hver. For at sikre at gevinsterne også høstes, er det essentielt, at ledelsen er med på vognen og går forrest i forhold til at bakke op om og kommunikere forandringen. Vi indarbejder teknikker og påvirkningsstile til at sikre ledelsens opbakning til implementeringsprojektet.

Metode: 

Med udgangspunkt i forberedelsesmaterialet består modulet af korte oplæg og en række praktiske øvelser, hvor deltagerne i mindre grupper arbejder med relevante problemstillinger.

Udbytte: 

Efter modulet kan du opstille relevante adfærds- og effektmål for dit projekt. Du ved, hvordan du laver en skarp implementeringsplan med udgangspunkt i flere forskellige tilgange til forandring, som sikrer, at du kommer hele vejen rundt. Og du ved, hvad du skal gøre for at sikre ledelsens opbakning til projektet.

Når du kommer hjem har du: 

  • Metoder til opstilling af relevante mål for forandringen: adfærds- og effektmål
  • Indblik i internationalt anerkendte tilgange til forandring og evnen til at plukke det bedste fra hver, så det tilpasses det konkrete projekt
  • Viden om hvordan du opbygger en god implementeringsplan som udgangspunkt for klog improvisation
  • Metoder til at planlægge forandringsprocesser, så du og I bruger tiden rigtigt – nemlig på selve implementeringsindsatsen
  • Værktøjer og påvirkningsstile til at sikre ledelsens opbakning