Modul 4: Ledelse og konflikter som udviklingsværktøj

På modul 4 bliver du introduceret til seks forskellige retninger af lederrollen samt tre dimensioner i lederrollen. Du får desuden styrket dit beredskab til at håndtere de konflikter, du uundgåeligt kommer til at stå i som projektleder.

Metode

Modulet vil være en vekslen mellem teori og praktiske øvelser, hvor du sammen med de øvrige kursister og i mindre grupper arbejder med egne ledelsespræferencer, udfordringer og udviklingsmål.

Udbytte

Du får de nødvendige værktøjer til at lykkes med din rolle som leder af en projektgruppe. Du får indsigt i, hvordan du håndterer din rolle som projektleder, hvor der kan være plads til forbedringer.

Du bliver mere bevidst om egen og andres adfærd i konflikter og uenigheder og om, hvordan du kan agere konstruktivt i situationerne.

Modulet giver dig forståelse for konflikters natur og projektlederens rolle i forhold til håndtering af konflikter i grupper og individuelt. Du får værktøjerne til at identificere kilden til konflikter og lærer, hvordan du kan mindske unødige konflikter og vende konflikter til muligheder for fremdrift og styrkelsen af relationer.

På dette modul arbejder du med din egen tilgang til konflikter og træner, hvordan du kan håndtere dem effektivt.

Når du kommer hjem, kan du:

  • Forståelse for konflikters natur og projektlederens rolle i forhold til håndtering af gruppens konflikter
  • Identificere kilden til konflikter
  • Håndtere konflikter mere effektivt
  • Mindske antallet af unødvendige konflikter
  • Vende konflikter til muligheder for fremdrift og styrkelse af relationer.