Modul 4: Konflikter som udviklingsværktøj og ledelse

På modul 4 styrker du dit beredskab til at håndtere de spændingsfyldte situationer, du uundgåeligt kommer til at stå i som projektleder.

Metode

Modulet vil være en vekslen mellem teoretiske oplæg, test og praktiske øvelser, hvor du i mindre grupper arbejder med relevante problemstillinger.

Udbytte

Du bliver mere bevidst om egen og andres adfærd i konflikter og uenigheder og om, hvordan du kan agere konstruktivt i situationerne. Du styrker dit beredskab i forhold til at forebygge nogle konflikter og bruge andre aktivt i udviklingen dine projekter.

Modulet giver dig forståelse for konflikters natur og projektlederens rolle i forhold til håndtering af konflikter i grupper og individuelt. Du får værktøjerne til at identificere kilden til konflikter og lærer, hvordan du kan mindske unødige konflikter og vende reelle konflikter til muligheder for vækst og styrkelsen af relationer.

På dette modul arbejder du med din egen konfliktstil og træner, hvordan du kan håndtere konflikter mere effektivt med bl.a. forskellige samtaleteknikker.

Når du kommer hjem, kan du:

  • Identificere kilden til konflikter
  • Håndtere konflikter mere effektivt
  • Mindske antallet af unødvendige konflikter
  • Vende reelle konflikter til muligheder for vækst og styrkelse af relationer.