Hvad ”fitness” kan gøre for demokratiet: Historien om vores ildsjæl

af Promentum A/S | jan 29, 2019 | Artikel

Hvert år kårer vi en ildsjæl, der får en gratis plads på vores projektlederuddannelse.I 2018 blev Sia Andersen årets ildsjæl med projektet ”Det hverdagsdemokratiske netværk”. Sias projekt har til formål at udvikle og styrke det levende hverdagsdemokrati.

Her får du en virkelig historie om en ildsjæl, der lykkes med at forandre verden til det bedre. Sia knokler nemlig for at udvikle vores demokrati. Og med et nyt og ganske lavpraktisk koncept: ”Demokrati Fitness” har Sia og hendes hold vundet en europæisk konkurrence og fået støtte til at udbrede projektet.

Kan den demokratiske proces komme i øjenhøjde?

Da Sia søgte om pladsen til årets ildsjæl på vores projektlederuddannelse havde hun netop været med til at starte foreningen Demokratiscenen. Foreningen startede med det formål at ”hacke” folkemødet i forhold til at gøre det mere folkeligt, inddragende og interessant. Som frivillig hos Demokratiscenen arbejder Sia dedikeret for at skabe et demokrati i øjenhøjde, hvor det er nemmere at gennemskue, hvordan man deltager i den demokratiske proces, hvis man som menig borger gerne vil ændre noget.

Konkret træningskoncept af demokratiske færdigheder vinder

Nogle gange udvikler projekter sig undervejs og ud af erfaringerne fra arbejdet på Folkemødet sprang et konkret tiltag i form af et demokrati-træningskoncept. Og I 2018 vandt Demokratiscenen en generøs pose penge fra en tysk fond (Advocate Europe) til at udvikle deres nye koncept, som hedder Demokrati Fitness. Sia og hendes hold kan derfor nu tilbyde en 2-dages-træningscamp for demokrati-aktivister rundt om i Europa.

Hvad er Demokrati Fitness

I al sin enkelhed er Demokrati Fitness 30 minutters sjov, interaktiv og tankevækkende træning af én demokrati muskel af gangen. Demokratiscenen har lavet 8 muskel træningsprogrammer – og oplever at have fået en helt utrolig god respons på formatet uanset målgruppe og kontekst. Og på campen kan man lære at identificere og udvikle egne formater – og træne i Demokrati Fitness.

Er du nysgerrig på konceptet så læs om Demokrati Fitness her: www.democracyfitness.eu

Et solidt kompetenceløft som projektleder

Projektlederuddannelse

Udover den rette viden og en god portion erfaring, så kræver det en kæmpe passion og indædt vilje at være med til at forandre verden. Selvom Sia har arbejdet med projektledelse i mange forskellige sammenhænge, blandt andet i hendes faste job som udviklingskonsulent i Ishøj Kommune, så har hun fået styrket sine kompetencer under uddannelsen.

Sia fortæller, at hun har få udbygget sine i metoder og praksis inden for projektledelse. Og hun er begejstret for den fede dynamik, hun oplevede, at der var på holdet. Hun føler sig beriget af at drøfte udfordringer og få sparring undervejs.

Projektlederuddannelsen hos os er både for dem der står overfor at skulle være projektleder – eller for dem, der allerede er det. Vores uddannelse udvikler kompetencer, så man er i stand til at lede, styre og drive større projekter og sikre projektets forankring fra start til slut.

Læs mere om Promentums Projektlederuddannelse her.

Er du vores ildsjæl i 2019?

Har du et projekt, der kan være med til at udvikle og forandre verden – eller i hvert fald gøre den til et lidt bedre sted for nogle? Men mangler du kompetencerne til at drive det i mål? Hvert år reserverer vi en plads på vores åbne projektlederuddannelse til en ildsjæl, der står i front for et projekt, der vil gøre verden til et lidt bedre sted.

Ansøgningsfristen i år er den 12. april 2019. Følg os på LinkedIn og få besked, når vi åbner for ansøgninger.

Læs om kriterierne for at blive årets ildsjæl her.

Ildsjæl