Er barren sat højt i 2020? Sådan får du dig selv og dit team over på den anden side

af Promentum A/S | jan 20, 2020 | Artikel

Kære projektleder, hvilken form for fejring ville glæde og løfte dit projektteam i dag?

Tænk over det.

Hvis du allerede har sat nye mål for dine egne eller dit teams ambitioner i 2020, så læs med her. Du får en anbefaling til, hvordan du får den medvind og det selvtillidsboost, der er behov for. Og vi tør godt løfte sløret for, at det handler om at fejre succeserne undervejs.

2+2 bliver aldrig 5, hvis du glemmer at fejre succeserne

Fokuserer du også mest på det, der ikke helt spiller – det som du kan blive bedre til? Sådan er vi mange, der har det.
Der er sjældent noget, der er godt nok. Hvis vi nåede målene sidste år, så sætter vi barren højere i år. Og har vi udviklet os fra trin 1 til trin 2, så skal vi hurtigt videre til trin 3 og op ad udviklingsstigen – som aldrig ender.

Samme høje ambitioner vi kan have for os selv, har vi typisk også i vores projekter og i samarbejdet med projektgruppen og vores interessenter. Der er fokus, på det der ikke fungerer, vi slukker ildebrande og skynder os videre til næste udfordring. Men der mangler noget. Hvad med alt det der fungerer? De umulige udfordringer, som vi faktisk – mod al forventning – kom flot i mål med? De får ingen opmærksomhed. De går i glemmebogen.

På den måde gør vi os selv mindre end vi er. Det er super ærgerligt og absolut ikke konstruktivt! Selvfølgelig skal vi hele tiden blive klogere, lære af vores fejl og være på forkant. Men alt for ofte skynder vi os videre fra den ene udfordring til den næste i projektet – uden at anerkende og opleve at vi faktisk nåede i mål.

Snyd ikke dig selv og dit projektteam for fejringens energiboost

Når vi skynder os, frarøver vi os selv og vores projektteam en del vigtige ting. Vi snyder os selv for glæde, anerkendelse, selvtillidsboost og momentum – alt dette er medvind, der bringer vores projektgruppe og dermed projektet energi.

Hvorfor ikke høste energien? Den er guld værd, da den giver gåpåmod til at imødekomme fremtidige udfordringer af samme tyngde. Kald det ’kollektiv selvtillid’ om I vil.

Den menneskelige hjerne fungerer i feedback-loops. Derfor bør I regelmæssigt fodre den med den rigtige kost.

Ved at udtrykke taknemmelighed for det der virker og ved at fejre jeres succeser, erkender vi værdien af eget arbejde. Når vi minder os selv om, at vi har opnået det, der syntes umuligt, er vi meget mere tilbøjelig til at nå i mål og tro på egne evner i fremtiden. Det skaber en energi, et momentum, som vil løfte projektet.


Fejr nu! Momentum skal være en del af projektprocessen. Prioritér det.

Hvad kan I fejre i jeres projektgruppe og i projektet lige nu?

Hvordan skal I fejre? Med kage og konfetti mandag morgen? Ved, på det næste store fælles afdelingsmøde, at fremhæve projektteamets evne til at overkomme de mest umulige udfordringer? Ved en skål i et glas bobler? Måske bare ved eksplicit at sætte ord på, hvad I har opnået i projektgruppen? Kun fantasien sætter grænser. Så kære projektleder, hvilken form for fejring ville glæde og løfte dit projektteam?